8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μόσχα – Αγία Πετρούπολη  

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:AEROFLOTSU2071LCA – SVO01:50 – 05:30ΤΕΤΑΡΤΗ16/08/2017
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:AEROFLOTSU2070SVO – LCA20:00 – 23:50ΤΕΤΑΡΤΗ23/08/2017

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Μέρα, 16 Αυγούστου 2017  Λάρνακα – Μόσχα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 23:00 η ώρα, check in στην πτήση για Μόσχα.

Επιβίβαση στην πτήση μας στις 01:50 η ώρα για τη Ρωσική πρωτεύουσα.

Άφιξη στη Μόσχα στις 05:30 (τοπική ώρα). Συνάντηση με τον ξεναγό μας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας προς το κέντρο της Μόσχας θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με την ιστορική πρωτεύουσα της Ρωσίας. Θα περάσουμε από διάφορες κεντρικές λεωφόρους, και θα φθάσουμε στο σημείο στο οποίο βρίσκεται το μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο του 16ου – 17ου αιώνα, το μοναστήρι  Νοβοντέβιτσι, η ιστορία του οποίου είναι συνδεδεμένη με τα ονόματα του Ιβάν του Τρομερού και του Μπόρις Γκουντούνοφ. Συνεχίζουμε προς τους λόφους Λένιν, το τεράστιο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ με τις 22.000 αίθουσες. Αναχωρούμε για να  επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας – τον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Επίσης θα περπατήσουμε την «Γέφυρα του Πατριάρχη» από την οποία μας ανοίγει μια φανταστική θέα του Κρεμλίνου μια από τις ομορφότερες της Μόσχας και πολλά άλλα. Θα καταλήξουμε στην Κόκκινη Πλατεία που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο. Εδώ θα δούμε την μοναδική εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, το σύμβολο της Μόσχας με τους 9 τρούλους, που ο καθένας συμβολίζει μια γιορτή της Ορθοδοξίας και κτίσθηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό. Επίσης θα θαυμάσουμε το μαυσωλείο του Βλαδιμίρ Λένιν, το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το παλιό  Χρηματιστήριο, την Βιβλιοθήκη και θα δούμε το πολυτελές κατάστημα Gum.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

Για την πασίγνωστη αϋπνία της Μόσχας έχουν ακουστεί πολλά. “Η Μόσχα δεν κοιμάται ποτέ!” Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας το λένε με περηφάνια. Ωστόσο, είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς αν δεν επισκεφθεί την πόλη ή τουλάχιστον δεν περάσει εδώ μια νύχτα, γεμάτη εντυπώσεις. Θα ήταν αδύνατον να γνωρίσει κανείς την τεράστια αυτή μεγαλούπολη μέσα σε μια μέρα ή νύχτα, αλλά σας προτείνουμε  να μας ακολουθήσετε προαιρετικά στις 22:00 η ώρα, σε μία νυχτερινή βόλτα όπου θα απολαύσουμε το φωτισμένο νυχτερινό ιστορικό κέντρο της Μόσχας, την Κόκκινη πλατεία, την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, το Κρεμλίνο και άλλα αξιοθέατα της μεγαλούπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η  Μέρα, 17 Αυγούστου  2017  Μόσχα – Κόκκινη Πλατεία, Κρεμλίνο – Αρμπάτ

Μετά το πρωινό μας, θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο εσωτερικό του περίφημου Κρεμλίνου. Θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια που κρύβουν σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ον αιώνα, την Γερουσία, το Παλάτι και την Πλατεία του Καθεδρικού – αρχιτεκτονικό συγκρότημα με τις Εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον Ναό του Αρχαγγέλου (εσωτερικές επισκέψεις). Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Θησαυροφυλάκιο όπου εκτίθενται αμύθητοι αυτοκρατορικοί θησαυροί από την εποχή  του Στέμματος των Τσάρων και ολοκληρώνουμε με επίσκεψη στο «Παλάτι Του Πατριάρχη» – ένα μουσείο, που δημιουργήθηκε στον χώρο κατοικίας των πρώτων Πατριαρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Θα περπατήσουμε στην πλατεία Μανέζναγια και τον «Κήπο του Αλέξανδρου», όπου βρίσκεται και το μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη» με την «Αιώνια Φλόγα».

Η σημερινή γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Ρωσίας συνεχίζεται με επίσκεψη στο Πάρκο της Νίκης, το οποίο βρίσκεται στον Λόφο των Προσκυνητών και είναι αφιερωμένο στη νίκη του Σοβιετικού Λαού στον «Μεγάλο Πατριωτικό» Πόλεμο 1941-1945. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945», στο οποίο και θα ξεναγηθούμε. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον πόλεμο που έλαβε χώρα μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας με τους συμμάχους της και της Σοβιετικής Ένωσης στα πλαίσια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Μεταξύ όλων των εκθεμάτων ξεχωρίζουν και επικεντρώνουν την προσοχή των επισκεπτών τα έξι διοράματα με τους τεράστιους πανοραμικούς πίνακες που απεικονίζουν τις έξι σπουδαιότερες και σκληρότερες μάχες του πολέμου και οι τρεις αίθουσες που ονομάζονται της «Δόξας», των «Στρατηγών» και της «Μνήμης και Πένθους», η τελευταία θεωρείται από πολλούς η πιο συμβολική όλου του συγκροτήματος.

Τέλος, θα κάνουμε μία απογευματινή βόλτα στην περίφημη οδό Αρμπάτ που έχουν ζήσει ή την έχουν επισκεφθεί γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Πούσκιν και άλλοι. Εδώ θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα καφέ στα διάφορα ρεστοράν και τις καφετέριες που υπάρχουν στην περιοχή ή απλά να περπατήσουμε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές, ηθοποιούς, ζωγράφους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση. Προαιρετική παρακολούθηση παράστασης στο Μπολσόι (χρειάζεται έγκαιρη κράτηση) ή προαιρετική παρακολούθηση κάποιας άλλης παράστασης μπαλέτου ή θεάματος.

3η Μέρα, 18 Αυγούστου 2017 Μοσχοβίτικο Μετρό – Ζαγκόρσκ  (Λαύρα Αγίου Σεργίου)

Πρωινό, μετάβαση στο Μοσχοβίτικο μετρό,  του οποίου η πρώτη γραμμή λειτούργησε τον Μάιο του 1935 και μετατράπηκε σε υπόγειο Βασίλειο του σοσιαλισμού. Οι σταθμοί έγιναν πολυτελή παλάτια του νέου κοινωνικού καθεστώτος και είναι επενδυμένοι με μάρμαρα διαφόρων αποχρώσεων, στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρό και σπουδαία γλυπτά.

Πρωινό και αμέσως αναχώρηση για το Ζαγκόρσκ, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα  από την Μόσχα. Κατά την διαδρομή μας θα απολαύσουμε την Ρωσική ύπαιθρο. Θα φθάσουμε στην έδρα των Ρώσων Πατριαρχώνστην καρδιά της Ορθοδοξίας στην Ρωσία. Εδώ θα δούμε το Κρεμλίνο (Λευκό, ενώ της Μόσχας είναι Κόκκινο) και θα επισκεφθούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Τριάδος, με τους γαλάζιους τρούλους του. Πέντε Ναοί είναι ανοικτοί στο κοινό στους οποίους μπορούμε να ακούσουμε την καλύτερη χορωδία της Ρωσίας  από την Εκκλησιαστική Σχολή του Μοναστηριού. Επιστροφή στην Μόσχα το μεσημέρι. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να επισκεφθούμε προαιρετικά την Γκαλερί Τετριακόφ. Προαιρετική παρακολούθηση παράστασης στο Μπολσόι (χρειάζεται έγκαιρη κράτηση), στην νέα σκηνή, καθώς η παλιά είναι υπό ανακαίνιση ή παρακολούθηση κάποιας άλλης παράστασης μπαλέτου ή θεάματος. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

4η  Μέρα, 19 Αυγούστου  2017  Αγία Πετρούπολη – Πούσκιν

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου θα πάρουμε αγαπημένο μέσο των Ρώσων, το γρήγορο και σύγχρονο τρένο που σε τέσσερις ώρες θα μας οδηγήσει στην Αγία Πετρούπολη, γνωρίζοντας την Ρωσική ύπαιθρο και κάνοντας ένα άνετο  και ωραίο ταξίδι. Τα τρένα συναγωνίζονται αυτά της Ευρώπης. Άφιξη, συνάντηση με τον ξεναγό μας. Στην πανοραμική μας ξενάγηση, θα γνωρίσουμε μέρος της ιστορίας και της σύγχρονης ζωής της πρώην πρωτεύουσας της αυτοκρατορικής Ρωσίας. Θα θαυμάσουμε πανοραμικά τα χειμερινά ανάκτορα και την πλατεία των Ανακτόρων, τον Ναό της Αναστάσεως, την Εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, τον Άγιο Ισαάκ, την πλατεία τεχνών και το Ρώσικο Μουσείο, την περίφημη Λεωφόρο Νιέφσκι, τον θερινό Κήπο, το θέατρο Μαρίνσκι, το Ναυαρχείο, το καταδρομικό Αβρόρα και πολλά άλλα αρχιτεκτονικά μνημεία, γέφυρες και κανάλια.

Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Εκκλησία της Παναγίας του Καζάν και τον καταπληκτικό Ναό του Αγίου Ισαάκ. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας και απογευματινή προαιρετική βόλτα με πλοιάριο στους ποταμούς και τα κανάλια της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η  Μέρα, 20 Αυγούστου 2017 Αγία Πετρούπολη – Μουσείο Ερμιτάζ, Φρούριο Πέτρου και Παύλου

Πρωινό και αναχώρηση για την  επίσκεψη μας στο φρούριο του Πέτρου και Παύλου, με τους ομώνυμους Ναούς – το πρώτο κτίσμα της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Ερμιτάζ που στεγάζει τα χειμερινά ανάκτορα, το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο, μετά το Λούβρο και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο. Σήμερα στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίτσι, Μικελάντζελο, Ρενουάρ, Ρεμπράντ, Ματίς, Βαν Γκόγκ, Γκογκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα έπιπλα και σκεύη. Θα σας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια και η μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων με τα 1.057 δωμάτια και αίθουσες. Επιστρέφουμε στην Αγία Πετρούπολη μετάβαση στον  τάφο της Οσίας Ξένης, της διά Χριστόν Σαλής. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στην γειτονιά των Ελλήνων και των διανοουμένων, όπου εδώ βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Νικολάου-Θεοφανείων  του Πολεμικού Ναυτικού και θα συνεχίσουμε με τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κροστάνδης, όπου θα προσκυνήσουμε  τον τάφο του αγαπημένου Αγίου των κατοίκων της Αγίας Πετρούπολης. Το απόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ακόμη μία βόλτα στην πόλη στα περίφημα καφέ των Ρώσων διανοούμενων ή προαιρετική μετάβαση σε κάποια από τις πολλές καλλιτεχνικές παραστάσεις, κατά προτίμηση κλασσικό μπαλέτο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Αγία Πετρούπολη.

6η Μέρα, 21 Αυγούστου 2017 Αγία Πετρούπολη – Ανάκτορα Πέτερχοφ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Παλάτι που έκτισε ο Μέγας Πέτρος για την μελλοντική Αυτοκράτειρα Αικατερίνη Ι. Το μεγαλείο και η κομψότητα της εσωτερικής διακόσμησης του Παλατιού θα μας εντυπωσιάσουν. Εδώ θα δούμε την Κεχριμπαρένια Αίθουσα, γνωστή και σαν το όγδοο θαύμα του κόσμου. Θα ξεναγηθούμε μέσα στο παλάτι και θα δούμε  το εντυπωσιακό πάρκο, που ήταν ο αγαπημένος τόπος ξεκούρασης των Ρώσων τσάρων.

Για την συνέχεια έχουμε μία εκδρομή στο παλάτι του Πέτερχοφ, με τους πιο  εντυπωσιακούς κήπους και σιντριβάνια, απέναντι από την Βαλτική θάλασσα,  θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Ένα αληθινό έργο τέχνης, με 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Επιστροφή, δείπνο, και το βράδυ προαιρετική βόλτα στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης για να ζήσουμε ένα νυχτερινό πανηγύρι. Θα παρακολουθήσουμε τις γέφυρες του ποταμού Νέβα να ανοίγουν για να περάσουν τα μεγάλα πλοία προς την Βαλτική και τον Φιλανδικό Κόλπο αλλά θα θαυμάσουμε την καταπληκτική νυχτερινή Αγία Πετρούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο περίπου στις 03:30 η ώρα, διανυκτέρευση.

7η Μέρα, 22 Αυγούστου 2017 Αγία Πετρούπολη – Πούσκιν

Πρωινό, λίγος χρόνος ελεύθερος. To απόγευμα επίσκεψη στα ανάκτορα της Αικατερίνης στο χωριό Puskin γενέτειρα του εθνικού ποιητή της Ρωσίας Πούσκιν.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Μέρα, 23 Αυγούστου 2017

Πρόγευμα. Μεταφορά στο σταθμό του τρένου για την επιστροφή μας στην Μόσχα όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για τη Λάρνακα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   €1260  σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο το άτομο / Διαφορά μονόκλινου  €230

Στην τιμή περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο οικονομικής θέσης Λάρνακα/Μόσχα/Λάρνακα.
 • Μία αποσκευή 23kg και μία αποσκευή καμπίνας 8kg.
 • Ξενοδοχεία 4* για 7 βράδια.
 • Ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο ημερησίως).
 • Μεταφορές με άνετα πούλμαν.
 • Εισιτήριο τρένου Μόσχα – Αγία Πετρούπολη (Για την έκδοση του εισιτηρίου χρειάζεται η φωτοτυπία του διαβατηρίου).
 • Ξεναγήσεις με επίσημους Ελληνόφωνους τοπικούς ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Είσοδοι μουσείων και χώρων επισκέψεων όπως (Είσοδος στο Κρεμλίνο και σε τρεις Ναούς εντός του Κρεμλίνου, στο Θησαυροφυλάκιο, στο μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου, στο μουσείο στο Ερμιτάζ, στο ανάκτορο Πούσκιν, στο ανάκτορο Πέτερχοφ και στους κήπους των ανακτόρων, στο φρούριο Πέτρου και Παύλου, στον Άγιο Ισαάκ, η νυχτερινή βόλτα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη).
 • Εισιτήριο στο μετρό της Μόσχας και βόλτα στην παλιά Αρμπάτ.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Βίζα Ρωσίας.

Η τιμή δεν περιλαμβάνει

 • Δεν περιλαμβάνονται ποτά, τηλεφωνήματα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.

 

Για την έκδοση βίζας απαιτείται το διαβατήριο (δεκτό μόνο νέου τύπου) και μία φωτογραφία. (παρακαλούμε να μας τα καταθέσετε όσο το δυνατόν συντομότερο, διότι η έκδοση βίζας είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο). Απαιτείται εξάμηνη ισχύς του διαβατηρίου από την ημερομηνία του ταξιδιού.

(Ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση της βίζας είναι  δέκα ημέρες)

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να συνοδεύονται με προκαταβολή €400 το άτομο και  αντίγραφο διαβατηρίου ή την πλήρη εξόφληση όλου του ποσού της εκδρομής. Κάθε υπόλοιπο θα πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο μέχρι 12 Ιουνίου 2017. Σε περίπτωση καθυστέρησης στην πληρωμή του εισιτηρίου, από τον επιβάτη, το γραφείο δεν έχει οποιανδήποτε ευθύνη για τυχόν αλλαγής της τιμής του όλου πακέτου. Ακύρωση συμμετοχής υπόκειται σε κράτηση χρηματικού ποσού ανάλογα με τα δημιουργηθέντα έξοδα, ως επίσης και τυχόν δυσμενών επιπτώσεων στους υπόλοιπους εκδρομείς.  Μετά τις 12 Ιουνίου 2017 η τιμή αυξάνεται αναλόγως της διαθεσιμότητας των θέσεων. Συνιστούμε  όλους τους εκδρομείς να περιοριστούν στο επιτρεπόμενο βάρος που αναγράφεται στο πρόγραμμα.

Σημείωση: Πληροφορούμε τους εκδρομείς ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα της εκδρομής μας, θα ειδοποιηθούν έγκαιρα χωρίς να έχουν καμιά απαίτηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *