6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:COBALT   CO480LCA – TLV  21:45 – 22:40ΚΥΡΙΑΚΗ25/06/2017
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:COBALT    CO483TLV – LCA16:10 – 17:10ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ30/06/2017

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η HΜΕΡΑ:  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για TEL AVIV.  Άφιξη και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας, αναχώρηση για τη Βηθλεέμ.  Άφιξη στη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η HΜΕΡΑ:  Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Ιωάννου του  Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Τιμίου  Προδρόμου και  Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας, Ιερά Μονή  Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής, Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.).  Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού.  Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και  διανυκτέρευση.

 

3η HΜΕΡΑ: Πρόγευμα, αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή στον Ιορδάνη Ποταμό περνώντας μέσα από τα πιο Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των Αγίων Τόπων.   Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού.  Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  Μετά από ξεκούραση στη Ναζαρέτ, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριος μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο.  Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή.  Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλήση των μαθητών και τόσα άλλα.  Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς ξεφώνησε την «Επί του Όρους Ομιλία» και ευλόγησε «τους πέντε άρτους εν τη ερήμω» και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες.  Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας, μετά την Ανάσταση.  To απόγευμα θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος στην Ιεριχώ.  Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: Πρόγευμα, και αμέσως αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη.  Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας όπου βρίσκεται  και το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο.  Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας.  Μετά από την επίσκεψη μας στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.  Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νεκρά Θάλασσα όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για υδροθεραπεία. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του. Θα προχωρήσουμε προς το Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και έλαβε χώρα μια από τις εμφανίσεις Του μετά την Ανάσταση.  Κατόπιν, στη Γεσθημανή θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του Μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η HΜΕΡΑ: Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτια μου Εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώων που έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας και οι απόστολοι από εκεί την μετέφεραν για να την ενταφιάσουν στην Γεσθημανή.  Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου).  Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτώριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλιο στον Κύριο μας.  Το απόγευμα θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο.  Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο (Ενδιάμεσα θα έχουμε συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων  Θεόφιλο).

 

6η ΗΜΕΡΑ: ​Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Κύπρο έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.  Καθοδόν προς το αεροδρόμιο θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αγ. Γεωργίου Τροπαιοφόρου στη Λήδα.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €590 δίκλινο δωμάτιο το άτομο / Διαφορά μονόκλινου €80

ΠEΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Α΄ κατηγορίας MOUNT DAVID HOTEL ή WHITE DIAMOND HOTEL με πρόγευμα και δείπνο στη Βηθλεέμ. Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα/Τελ Αβίβ με επιστροφή. Μία αποσκευή 20kg. Φόροι αεροδρομίων. Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα. Συνοδός/Ξεναγός. Αχθοφορικά.  Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ. Λεωφορείο για τον Άγιο Σάββα.

  • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ποτά και φιλοδωρήματα. Μεσημεριανό γεύμα και ότι δεν αναφέρεται στο πιο πάνω πρόγραμμα.
  • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να συνοδεύονται με προκαταβολή €250 το άτομο και αντίγραφο διαβατηρίου ή την πλήρη  εξόφληση όλου του ποσού της εκδρομής. Κάθε υπόλοιπο θα πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο μέχρι 9/6/2017. Σε περίπτωση καθυστέρησης στην πληρωμή του εισιτηρίου, από τον επιβάτη, το γραφείο δεν έχει οποιανδήποτε ευθύνη για τυχόν αλλαγής της τιμής του όλου πακέτου. Ακύρωση συμμετοχής υπόκειται σε κράτηση χρηματικού ποσού ανάλογα με τα δημιουργηθέντα έξοδα, ως επίσης και τυχόν δυσμενών επιπτώσεων στους υπόλοιπους εκδρομείς/προσκυνητές.  Μετά τις 9/6/2017 η τιμή αυξάνεται αναλόγως της διαθεσιμότητας των θέσεων. Συνιστούμε  όλους τους προσκυνητές να περιοριστούν στο επιτρεπόμενο βάρος που αναγράφεται στο πρόγραμμα.
  • Σημείωση: Πληροφορούμε τους εκδρομείς ότι για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα της εκδρομής μας, θα ειδοποιηθούν έγκαιρα χωρίς να έχουν καμιά απαίτηση.
  • Υποχρεωτικά πρέπει να έχετε διαβατήριο εξάμηνης ισχύς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *