ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & OΡΟΣ ΣΙΝΑ  8 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ 725ΕΥΡΩ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΣΙΝΑ  8 ΗΜΕΡΕΣ : 20 – 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018

 

1Η ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας  και   αναχώρηση για Τελ – Αβίβ. Άφιξη και μετά τις τυπικές διατυπώσεις , επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και αναχωρούμε για την Βηθλεέμ   Δείπνο Διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την  Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά Θα κάνουμε μια διαδρομή μέσα από την  έρημο του Negev – Beer Sheva.  Στάση για γεύμα στην πανοραμική θέα της κοιλάδας του Arava. Θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες πανοραμικά της Νεκράς Θάλασσας και στην συνέχεια θα φθάσουμε στο νοτιότερο θέρετρο του Ισραήλ ΕΙΛΑΤ. Μετά από 20 χιλιόμετρα, φθάνουμε στα σύνορα Ισραήλ- Αιγύπτου όπου μετά τις συνοριακές διατυπώσεις  αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Σινά δια μέσου του βραχώδους από γρανίτη Νότιου Σινά. Άφιξη στην Μονή. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.( όσοι από τους προσκυνητές επιθυμούν ανάβαση στην Αγία κορυφή θα έχουμε συνοδό ντόπιο βεδουίνο ο οποίος θα συνοδεύσει τους προσκυνητές με ασφάλεια.

 

3Η ΗΜΕΡΑ

Νωρίς το πρωί εκκλησιασμός. Μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει προσκύνημα των Αγίων Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης όπου θα μας δοθεί το δαχτυλίδι της Αγίας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση της Αγίας Βάτου , στο ψηφιδωτό του 6ου αιώνα ( Ιουστινιανός στο Μουσείο με τα μοναδικά εκθέματα , κηρόχυτες εικόνες, εκκλησιαστικά αντικείμενα) και στην συνέχεια στο πηγάδι του Ιοθόρ ( πεθερού του Μωυσή )και  το κοιμητήριο της Μονής. Μετά το πέρας της ξενάγησης  θα προγευματίσουμε και θα αγοράσουμε αναμνηστικά από το μικρό κατάστημα της Μονής. Επιβίβαση στο λεωφορείο γύρω στις 11 π.μ. για την Ιερουσαλήμ – Βηθλεέμ όπου θα φθάσουμε αργά το βράδυ .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην ορεινή και ακολούθως θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Του Τιμίου Σταυρού να προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λώτ φύτεψε το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός Του Χριστού .Επόμενο προσκύνημα μας είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών Του Θεοδόχου .Συνεχίζουμε  επίσκεψη  στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος, και στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, ως και την πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής.   Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού   όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασμένων νηπίων και τη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου να επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους στην Περσία. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ –ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού). Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή .(Προαιρετικό  γεύμα με ψάρι σε εστιατόριο) Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς’  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνθρωποι. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε  το  Σαραντάριο  ‘Ορος στην Ιεριχώ. Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ-ΙΕΡΙΧΩ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας). Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Α. Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει συμβολική  βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκευθουμε το Σαραντάριο όπου ο Κυριος επειράσθη υπο του Διαβόλου. Ακολούθως θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, στο όρος των Ελαιών και στην Αγία Γεθσημανη   Τάφος της Παναγίας τόπος της Προδοσίας.   Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο  Διανυκτέρευση.

 

7η  ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Μετά το πρόγευμα,  θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακανθίνου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή).  Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας.  Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Μετά θα προσκυνήσουμε στο Μετόχι της Γεθσημανής. Λίγος χρόνος ελεύθερος και μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ:  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΔΔΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Το πρωί μετά το πρόγευμα  μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Κύπρο αφού περάσουμε για προσκύνημα από τον Άγιο Γεώργιο της Λήδας .

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΜΕ  ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ  :   €725                          Φ ΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ €10

Διαφορά μονόκλινου : €150

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : 

 

 • 6 νύκτες στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο Α Κατ.
 • 1 νύκτα σε Ξενοδοχείο 3*** στο Σινά
 • 7 πρωινά και 7 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)
 • Ξεναγός
 • Φόροι συνόρων –Ισραήλ –Αιγύπτου-φόροι Περιοχής Σινά
 •  Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή
 • Αχθοφορικά
 • Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ (πληρωμένα) και μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Αεροπορικό εισιτήριο .Λ/κα/Τελ/Αβιβ/Λ/κα –φόροι  αεροδρομίων

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 

 • Ποτά στα γεύματα.       Ÿ  Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *